Vem, da postajam fit; vem, da je vse ok

Knjiga ˝Zakaj diete ne delujejo?! Zavestno prehranjevanje - zavestno življenje˝ vas vodi skozi raziskovanje vzrokov, razlogov in tudi trigerjev (to je dražljajev, ki v vas vzbudijo hrepenenje po hrani in prenajedanje tudi, če niste v resnici lačni) našega prehranjevanja. Knjiga vam odkrije vaše družinsko ozadje, prepričanja, čustvene rane in drobne psihološke trike, s katerimi škodimo ali koristimo sami sebi. Usmerja k samoodpuščanju, razumevanju sebe in k resnični odgovornosti do sebe.

Ko vedno bolj POZNAMO in tudi sprejemamo sebe, ko smo knjigo razumeli, predelali (ali do teh informacij prišli preko drugih kanalov) in ko smo zavestno prehranjevanje že natrenirali, pa ga skozi življenje samo še obnavljamo.

To, da obvladamo zavestno prehranjevanje in da smo morda tudi shujšali oz. postali s svojo težo in telesom bolj ali manj zadovoljni - in, zapomnite si: zadovoljni lahko s svojim telesom postanemo tudi, če se ni spremenilo niti malo! - pa še ne pomeni, da nam teža skozi leta življenja ne bo nihala. Da se telo ne bo spreminjalo.

Seveda se bo! Prišli bodo prazniki in jedli bomo več; noseči bomo in telo se bo preoblikovalo; starali se bomo in telo bo vedno manj čvrsto; pod stresom bomo in jedli bomo manj zdravo ter opazili posledice na telesu in počutju.

In kaj sedaj? Ko smo opazili spremembo, ko se ne počutimo več tako dobro? Ko znova čutimo, da smo malo širši, malo bolj mehki, malo bolj ohlapni, malo manj ˝v centru˝?


Predvsem je pomembno: brez panike!
Če začnemo ob zavedanju problema - pa naj bo to teža ali kaj drugega - paničariti, problem še povečevati, se vesti, kot da je vse to katastrofa, bo vse le še slabše. 

V primeru telesa se bomo začeli (znova) vrteti v začaranem krogu in se počutili grozno. Morda nas bo sram in se bomo začeli skrivati, MANJ gibati in jesti še več.

Zato - dovolj tega! Poskusite se ustaviti, zadihati in ozavestiti, da ste tukaj ŽE BILI. Da veste kako in kaj narediti, da boste prišli ven iz tega stanja. Da to stanje NI koristno.
Pomembno je zavedanje, da SE BO uredilo. 
Poskusite ˝iti vase˝ in ZAČUTITI, kako postajate fit. Kako se vaše telo krči. Kako postaja vedno bolj čvrsto. Poskusite vizualizirati, kako se vsak trenutek dneva vračate v tisto, kar veste, da ste. 

Verjemite - počutju bo sledilo tudi telo, zaradi počutja pa boste lahko živeli NAPREJ - in se ne boste izgubljali v obupavanju zaradi problema.  Nekateri rečejo temu ˝the secret˝, drugi manifestacija, tretji najdejo logično razlago. Ne glede na vse pa je dejstvo, da deluje. 

Vaše misli vplivajo na vaše počutje, vaše počutje vpliva na vaša dejanja, vaša dejanja vplivajo na vaše telo. 

Več prispevkov na to temo:



Ni komentarjev:

Objavite komentar