Vse bo ok!

Pred časom sem objavila, rahlo ostro in vehementno napisan, TALE zapis. Klientka je med najinim pogovorom zapis, na katerega sem sama že rahlo pozabila, omenila in rekla nekaj takšnega kot: ˝Ampak veš, jaz včasih rabim samo to. Ali poleg vsega še to. Da mi nekdo reče - vse bo ok.˝

Natančno sem vedela, kaj misli. Od zapisa naprej sem tudi sama doživela več izkušenj in srečanj z MOJIMI učitelji raznih vrst (psihoterapevtko, supervizorko, regresoterapevtko, prijatelji,  partnerjem...), h katerim se zatečem po podporo in učenje. In mnogokrat me je najbolj pomiril sočuten in zaupanja poln stavek: VSE BO OK. Od celotnega srečanja mi je več dni ali tednov, odzvanjalo le še to. 

In me poganjalo naprej.

Ko se znajdemo v krizi, ko ne vidimo izhoda ali širše slike, nam lahko preprost stavek ponudi sidro; nas spomni na tisti miren občutek v nas, ki smo ga nekoč že doživeli ali v njem živeli. Miren občutek zaupanja - zaupanje vase; zaupanje v svet; zaupanje v našo usodo in v vse, kar nas čaka.  Občutek, da bo vse, kar se bo zgodilo, v resnici tam za naše dobro. In da bomo vse izkušnje tudi izkoristili. Sebi v prid. Za lekcije in za delanje dobrega. Sebi in drugim. 

Ker v sebi VEMO, da zmoremo. In ČUTIMO, da smo na pravi poti, čeprav smo naredili zavoj ali dva. Tu in tam nas mora na to le kdo spomniti in malenkost razbliniti meglo v glavi ter pomiriti množico drvečih misli in občutkov.

Zato za vse nas ponavljam:
VSE BO OK! 

In hvala klientki za tole!



Ni komentarjev:

Objavite komentar