˝Kako pa to, da se TI ukvarjaš s tem?!˝ ...

me je vprašalo že nekaj klientov in udeležencev delavnic. Velikokrat so dodali še - ˝pa saj imaš lepo postavo.˝

Ljudje so čutili, da je nekaj ˝nenavadnega˝ v tem, da toliko pišem in govorim o tem, zakaj diete ne delujejo, o zavestnem/čuječem prehranjevanju, čuječnosti, motnjah hranjenja ipd. Zdelo se jim je, kot da manjka še en košček - košček bolj osebne narave.

In imeli so prav.

Zakaj se torej poglabljam v tovrstne teme?
Zato, ker sem se s tem ukvarjala tudi sama - v začetku z videzom, samopodobo, dietami, hujšanjem; kasneje se je razvila bulimija, ki je bila moja zvesta spremljevalka kar 7 let.
Da sem krog prenažiranja in bruhanja, pred več kot 5 leti, prekinila, sem morala skozi vse, o čemer pišem in kar vas doživlja toliko med vami, tudi sama. Ogromno mi je pomagala psihoterapija. 

Na neki točki sem videla, da ni druge poti - ali se soočim s čustvi, mislimi in vsem, kar sem - ali pa ne bom nikoli zaživela življenja, ki si ga želim ter ki mi je na voljo. 

Zakaj nisem tega delila že prej? 
Na začetku se mi ni zdelo potrebno deliti te informacije. Sama sem preživela, predelala, se ogromno naučila in vam sem želela predati to, kar sem se naučila. Ter živeti svoje življenje naprej, ne ostati ˝zataknjena˝ v tisti točki. 
Kasneje sem se spraševala ali je za potencialne kliente sploh dobro, da imate o meni to informacijo. Nato je prišlo zavedanje strahu, kako bodo ljudje reagirali. Kaj si bodo mislili. Ali bom postala le še ˝tista, ki je imela bulimijo˝ ali pa boste videli še vse ostalo ter bom imela dovoljenje živeti svoje življenje naprej - ne nazaj.

Zakaj vendarle delim? 
Ker imam občutek, da je to vprašanje neprestano v zraku in hlepi po odgovoru.
Ker upam, da bom s tem pomagala tudi vam.

In ker želim tudi sama, na predavanjih ter delavnicah, SVOBODNO reči - ˝ja, ko sem šla jaz skozi to...˝ - in podeliti kakšen lasten občutek - če bi se mi zdelo, da bi vam to koristilo in če bi si tega želela.

Kaj pa sedaj? 
Sedaj sem psihologinja, psihoterapevtka, mama, partnerka. Pomagam ljudem iti skozi ˝pekel˝, ki sem ga doživljala tudi sama. In se soočam z drugimi področji življenja - npr. podjetništvom, partnerstvom, materinstvom.

Pa še moje novo veselje
Veste, da na založnika ter na ˝rojstvo˝, čaka že 2. knjiga ˝zavestno˝? Na temo partnerstva. Naslov bo: ˝Skupaj ali narazen: zavestno partnerstvo- zavestno življenje.˝ Komaj čakam, da se nekaj premakne tudi na tem področju! :)

Zakaj o partnerstvu? Jah, ker imam veliko izkušenj ter lekcij za sabo tudi na tem področju :))

In vam?
Vam pa želim veliko poguma, vztrajnosti in sprejemajoče naravnanosti, ko boste razgrinjali lastne tančice, raziskovali sebe in prodirali skozi težave. Saj veste - vaša trenutna težava je prihodnji vir moči. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar