Nisem psihologinja.

Sem človek z zanimanjem za psihologijo, psihoterapijo in še kaj. 
Iskala sem informacije in študirala.
Diplomirala iz psihologije. 
Sedaj končujem specializacijo iz psihoterapije.
Izvajam psihoterapije ter delavnice - pod vodstvom supervizorke in mentorice. 
Ta spremlja moje delo in me uči - iz svojih izkušenj in znanj.
Iz psihologije, iz psihoterapije in iz še česa, se bom izobraževala še naprej.   
Poslušala mnenja drugih, brala raziskave in oblikovala lastna mnenja. Jih spreminjala. Popravljala. Opuščala.
To bom počela do konca življenja.

Nisem ˝psihologinja˝, sem človek z znanjem psihologije, ki je znanje psihologije ter psihoterapije v prvi vrsti uporabil na sebi. Za razreševanje svojih težav, dilem in dvomov. Za gradnjo svojih odnosov, spoznavanje sebe.  

Jaz bom prva, ki bom preizkusila to ali ono tehniko, ki jo bom nato z veseljem delila s klienti.
Tudi sama obiskujem psihoterapijo. Tako kot vsi drugi psihoterapevti moje smeri. Če želim delati s klienti, moram neprestano spoznavati sebe. Tudi sama imam miselne vzorce, ki mi služijo dobro in tiste, ki me včasih ovirajo. Tudi meni kdaj upade motivacija ali se me poloti napad jeze.
Nisem dosegla končne ravni sreče in zadovoljstva. Stopnje, ki mi omogoča, da vem vse. In je nikoli ne bom. Življenje je neprestana rast in raziskovanje. 

S klienti - zato, ker sem človek - ne delim le psiholoških ter psihoterapevtskih tehnik, pristopov in metod (spraševanja, poslušanja, sproščanja ipd.), ampak tudi sebe. Svoje telo, svoja čustva in svoje sposobnosti. Uporabim jih za pomoč pri razreševanju stisk klientov. Trudim se biti pristna, saj se največ naučimo iz pristnega stika. Tu in tam svoje izkušnje delim tudi neposredno - kadar se mi zdi, da to pomaga klientu. 


Sem človek, ki s pomočjo pridobljenih izkušenj ter znanj pomaga drugim - da v odnosu razgrinjajo tančice sebe, se spoznavajo, odklepajo skrite potenciale in rastejo s pomočjo stika.

Sem človek, ki svoje izkušnje ter znanja deli - da bi širil zavest in pokazal, kaj je možno - več ljudem. 
Sem človek, ki, ko naleti na težave, pomisli: ˝Uh, morda bodo imeli čez nekaj časa od tega kaj tudi ostali. Pa da vidimo, kaj se dogaja.˝ In gre naprej. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar